Diensten

Bij Baakman Tandtechniek leveren we de volgende hoogwaardige diensten met gebruik van de modernste technieken. 

Kroon en Brugwerk

Het vervaardigen van het kroon- en brugwerk bij Baakman Tandtechniek gebeurt voor een groot gedeelte digitaal, door middel van 3Shape. Het conventionele met de hand vervaardigen van kroon-en brugwerk is daarbij naar de achtergrond geschoven. 3Shape biedt de mogelijkheid om met één systeem een grote verscheidenheid aan producten te vervaardigen. Naar ons inzien is het momenteel één van de meest universele systemen op de markt. 3Shape levert scanapparatuur en CAD-software. Met deze software is het mogelijk veel soorten producten te ontwerpen en vervolgens te laten produceren in het gewenste materiaal.

 

Producten die digitaal vervaardigd worden bij Baakman Tandtechniek: 

 • Zirkoniumdioxide kroon- en brugwerk (kronen, bruggen, etsbruggen, abutments)
 • Lithium disilicaat kroon- en brugwerk (kronen, facings, inlay’s, onlay’s, implantaat supra structuren)
 • Glaskeramiek kroon- en brugwerk (kronen, facings, inlay’s, onlay’s)
 • Kunststof noodvoorzieningen (kronen, bruggen, implantaat supra structuren)
 • Metaal keramiek
 • 3D-geprinte studie- en werkmodellen
 • Opstelling tijdelijke voorziening (setup/Digital Smile Design)

Uiteraard is het daarnaast mogelijk conventioneel kroon-en brugwerk te laten vervaardigen.

 

   

   

   

  Prothetiek

  Baakman tandtechniek vervaardigd de digitale prothese in huis. Het design werk wordt d.m.v. 3Shape gedaan alvorens het gefreesd of geprint wordt.

  Dieptrekproducten

  Baakman Tandtechniek vervaardigt dieptrekproducten met behulp van Erkoform 3d apparatuur. Het is mogelijk de volgende producten te leveren.

   

  Lees meer over:
  Retainers

  Bleeklepels
  Mondbeschermers

  Orthodontie

  In het laboratorium vervaardigen wij splinten. Een splint wordt vooral gebruikt bij de behandeling van kaakklachten en wanneer er sprake is van tandenknarsen. Bij kaakklachten helpt de splint u om verkeerde mondgewoonten te vermijden (bijvoorbeeld kaakklemmen, nagelbijten, wang- of lipbijten), hierdoor zullen pijnklachten van de kauwspieren en kaakgewrichten verminderen. Bij tandenknarsen beschermt de splint uw gebit, zodat het voortgaande gebitsslijtage voorkomt.
  Splint bieden wij aan in een gefreesde en in een 3D-geprinte variant.

  Daarbij ook andere diverse digitaal vervaardigde orthodontische producten.

  Kleurbepaling

  Patiënten kunnen worden doorverwezen naar het laboratorium voor een kleurbepaling.
  Op deze manieren streven wij naar het perfecte eindresultaat.

  Baakman Tandtechniek beschikt over een behandelkamer met de aanwezigheid van volspectrum verlichting. Voor het vastleggen van de individuele kleurbepalingen wordt er gebruik gemaakt van een digitale fotocamera.

  Dieptrek 

  Baakman Tandtechniek vervaardigt dieptrekproducten met behulp van Erkoform 3d apparatuur. Het is mogelijk de volgende producten te leveren.

  Retainers

  Een Clear Retainer wordt over het algemeen gebruikt na een orthodontische behandeling. Het is geen beugel die je tanden en kiezen corrigeert, maar een plaatje die de stand van je gebit vasthoudt. Het is transparant en wordt vooral ’s nachts gedragen.

  Bleeklepels

  Baakman Tandtechniek vervaardigt bleeklepels die gebruikt kunnen worden om de tanden thuis te bleken. De bleeklepel wordt passend voor uw gebit gemaakt zodat het tandvlees beschermd wordt tegen de blekende stof.

  Mondbeschermers (PlaySafe)

  Bij Baakman Tandtechniek kunt u een gebitsbeschermer op maat laten maken. Deze wordt voornamelijk gedragen tijdens het sporten en kan eventuele schade bij een ongeluk beperken. Doordat de gebitsbeschermer precies op maat voor u wordt gemaakt zijn het draagcomfort en de bescherming optimaal. De Playsafe® gebitsbeschermer biedt een perfecte bescherming bij risicosporten.

  Eenvoudige stabilisatie splinten

  Op het laboratorium kunnen ook splinten vervaardigd worden. Een splint wordt vooral gebruikt bij de behandeling van sommige kaakklachten en wanneer er sprake is van tandenknarsen. Bij kaakklachten helpt de splint u om verkeerde mondgewoonten (bijvoorbeeld kaakklemmen, nagelbijten, wang- of lipbijten) te vermijden, waardoor pijnklachten van de kauwspieren en kaakgewrichten kunnen verminderen. Bij tandenknarsen beschermt de splint uw gebit, zodat het voortgaande gebitsslijtage voorkomt. 

  Meer Informatie

  Contact

  Adres

  Hogestraatje 3
  7201 CJ Zutphen

  Contact

  (0575) 76 90 88
  info@baakmantandtechniek.nl

  Bezoektijden

  Maandag t/m vrijdag:  8:00 uur tot 12:00 uur Alleen op afspraak.

  Bedrijfsgegevens

  IBAN: NL46 TRIO 0390 3927 82
  KvK: 60577975 

   

  Kwaliteitsregister Tandtechniek

  Open chat
  Heeft u een vraag?
  Hallo, waar kunnen we u mee van dienst zijn?